De Herberg

IMG_4882

Op zo’n 8 km van het altijd gezellig en toeristische dorpje La Roche en Ardenne met haar mooi middeleeuws kasteel en autovrije binnenstad, ligt Herberg La Vache. Al sinds 1995 verzorgen Philip en Lydia met veel plezier hun gasten. Tegenwoordig worden zij ondersteund door Maks en Guus, hun 2 zonen. De nieuwe generatie is net zo gastvrij en drinken graag gezellig een biertje mee en helpen in de catering of net waar nodig is.

La Vache = de koe. Gelukkig blijven koeien gewoon koeien, en kijken alles op hun gemak aan. Ze hebben weinig tot geen stress. Dat lekkere koeiengevoel willen we onze gasten graag geven. Maar om toch een beetje met de tijd mee te gaan hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd om het comfort van onze gasten te verbeteren.

2012   Een nieuwe loungehoek buiten op het gezellige terras met vrolijke kussens en een echte houtgestookte buitenkachel.
2013   Een gloednieuw bonenkoffie apparaat met vrolijke kopjes, mmm… wie lust er een bakkie? En een pellet kachel die het pand in no time een aangename warmte verschaft.
2014   Maakte Philip een make-over van de keuken en pakte hij de douches aan.
2015   Krijgen de slaapzalen een opfrisbeurt en meer comfort, zodat we niet alleen groepen kunnen herbergen op slaapzalen maar ook duo’s door iets meer privacy te creëren.

2016   Nieuwe matrassen, kussens en beddengoed.

2017   Dekbedden en een nieuwe buitenkeuken

2018  staat nog op het to do lijstje………

Gelukkig is en blijft alles nog steeds in een gezellige en ongedwongen sfeer. Precies zoals we het zelf leuk vinden. Niet te luxe, we zijn geen 4 sterren hotel maar van alle gemakken voorzien.

Herberg La Vache biedt plaats aan 18 personen. U slaapt op slaapkamers en toch gescheiden. Er zijn 3 kamers voor 6 personen, in zogenaamde chambretjes. Wij bieden een schoon en gezellig verblijf. Het is en blijft echter sober om de sfeer van de oude koeienstal niet te doen vergeten. Per bed is er een matras met een hoes en een kussen met een sloop voorzien. Dekbedden of slaapzakken dienen zelf te worden meegenomen. Maar kunnen ook gehuurd worden, evenals handdoeken .

Het sanitair blok is beneden, 2 douches en een droogruimte waar natte spullen kunnen worden uitgehangen. Verder zijn er 2 toiletten en 1 urinoir. Wastafels zijn er op de slaapkamers en 1 wastafel beneden.

Op de begane grond is ook de leefruimte met een grote koelkast vol Belgische bieren, die op tijd aangevuld wordt zodat je je daar nooit zorgen over hoeft te maken:-) De keuken  is onze entree en vind je op de begane grond. De lekkere luchten van gebakken spek en vers brood zullen je ’s ochtends wekken.

  img_4851  img_0054