Mountainbiken Gravelen Wielrennen

Mountainbiken in de Ardennen begint bij Herberg La Vache!
Het walhalla van de mountainbikeroutes ligt hier in het hart van de Ardennen tussen Houffalize en La Roche.
We hebben vele routes hier in het gebied en sommige beginnen echt voor de deur.

Gravelen in de Ardennen? Kom dan naar Warempage!  Gravel door de heuvels en tussen de Ardense koeien.
Het gravel netwerk rondom Houffalize & La Roche is zeer uitgestrekt met mooi gravelpaden, karresporen en single tracks. Of je nu 20, 100, of 200 kilometer wil toeren op je gravelbike, dit gebied heeft het! Je kan uren in de bossen vertoeven of juist ‘ten strijde trekken’ in de glooiende velden rondom Bastogne. Met alle tanken en bunkers die je door heel de streek vindt ben je, met een beetje fantasie, weer terug in oorlogstijd. Op een ‘missie’ die zo verrijkt als je eigen verbeelding.

Moe en voldaan na je avontuur in dit prachtige gebied is het fijn om ‘thuis te komen’ in de Herberg. Waar wij voor jou en gravel vrienden klaarstaan, met lekker eten en drinken.

Het maakt dus niet uit of je hier een aantal dagen wil verblijven en al onze routes wil proberen of dat je op doortocht bent en even wil bijtanken en slapen. Het kan allemaal in onze Herberg La Vache. We hopen jou en je vrienden snel eens te ontvangen op jullie gravel bikes!

MTB routes Ardennen

Wielrennen in de Ardennen.
Als je na het fietsen terug komt kun je de fiets op een speciale plaats schoonmaken en onderhouden. We hebben een hoge drukspuit om schoon te maken en een plek met luchtdruk aansluiting die uiteraard gratis gebruikt kan worden. Bij aanhoudende droogte krijgt u een emmer met borstel en kan u met water uit de bron de fiets poetsen. Voor de nacht hebben de fietsen een speciaal hok waar ze achter slot en grendel kunnen wachten tot ze weer naar buiten mogen voor nieuwe avonturen

vélomédiane 29 augustus 2015

Ook voor de wielrenner is dit een prima gebied. Claude Criquiélion zelf, had hier in de buurt zijn dagelijkse trainingsronde. Er is elk jaar een tocht van ongeveer 170 km die in het najaar gehouden wordt. Deze trekt echt duizenden deelnemers en die moet je als wielrenliefhebber echt een keer gefietst hebben. Hij komt vlak voor onze Herberg langs.

Kijk op de website voor meer informatie over deze prachtige wielerronde. Als echte wielrenliefhebber wil je deze rit niet missen!