De Omgeving

wilde zwijnenRivier de Ourthe meandert door de dalen, en je komt haar op vele manieren tegen. Als je bijvoorbeeld aan het fietsen bent in de bossen, of op een Electro bike ( een elektrisch aangedreven crossmotor of fiets) rondrijdt of zomaar lekker aan het wandelen bent. Dat we hier veel wild hebben is wel bekend, maar je kunt ze hier ook echt tegenkomen.

Op sportief gebied kun je in de Ardennen je hart ophalen, motorrijden, fietsen, wandelen, kanovaren, raften, klimmen en abseilen, via ferratra, grottentocht, geo cashen, etc. Wij weten wel waar je terecht kunt. Of het nu regent of de zon schijnt, het gebied blijft altijd zijn charme houden. Er worden niet voor niets allerlei toertochten en triatlons georganiseerd in dit gebied.

We hebben in deze streek van België wereldbekend bier! In het nabij gelegen dorp Achouffe staat de gelijknamige brouwerij. Achouffe staat ook wel bekend als kabouterbier. Kijk eens op www.achouffe.be voor meer informatie. Of de Lupulus brouwerij www.lupulus.be.

Genieten van bier of iets anders lekkers, doen we tot ’s avonds laat. De stoere verhalen vertellen we bij het houtvuur in onze Loungehoek. Philip kan ook zo mooi vertellen over zijn avonturen en deelnames aan Le Dakar bijvoorbeeld.

In Bastogne is het Bastogne War Museum in juni 2014 na een intense verbouwing weer heropend. Echt de moeite waard om tijdens bijvoorbeeld een motorrit even een moment rust te nemen. Je kunt er 2 uur doorbrengen en middels een audiovisuele rondleiding alles over de slag om de Ardennen te weten komen. Een aanrader voor jong en oud.

 

In La Roche zelf is er een pottenbakker museum met een ham rokerij. Ook hier krijg je weer een audiovisuele rondleiding.

Belgische chocolade!
We hebben uiteraard ook een chocoladefabriek met artisanale gemaakte chocolade waar België zo bekend om staat, en natuurlijk kunt u het middeleeuws museum bezoeken.

Kijk anders even op de website van de VVV van La Roche zelf.

Dus om nou te zeggen dat er niks te doen is in de Ardennen:-)